Kiymali pide (Turski čamčići s junetinom)

Od : | 0 komentara | On : travanj 7, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Glavna jela

Kiymali pide je tursko jelo koje se po Europi često može pronaći na mjestima gdje se prodaje i Kebab. Pide općenito označava takvu vrstu pogače, dok Kiymali (od riječi Kiyma = meso) opisuje da se radi o pogači s mesom. Osim mesa, radi se i sa sirom, špinatom, sušenom govedinom te jajima… S obzirom da je tijesto nalik onom za pizzu, a i nadjev se stavlja na tijesto, a ne kao punjenje, za ovu se pogaču već uvriježio naziv Turska pizza… Ali kako mene neopisivo podsjećaju na čamce, ja sam ih nazvao Turski čamčići… Stranica je moja, imam to pravo :)

Kiymali pide

POGAČA:

500 gr glatkog brašna
1 žličica soli
2 1/2 žličice suhog kvasca (jedna vrećica)
300 ml mlijeka
1/2 žličice šećera
3-4 žlice ulja

 

MESNI NADJEV:
400 gr mljevene junetine
1 luk
1 manja limenka sjeckanih pelata
1 paprika
1 žličica mjevenog kima
1 žličica crvene paprike
1-2 žličice peršina
sol, papar
malo maslinovog ulja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: