Lisnate košarice s mljevenim mesom

Od : | 0 komentara | On : travanj 22, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Glavna jela

Nedjelja bi trebala biti dan kad se puno “ne dela”… Pa poučen time i današnji recept je bez puno delanja :) Gotovo lisnato, dinstano mljeveno meso i umak od tikvica i šampinjona… Al svejedno ukusno :)

 Lisnate kosarice s mljevenim mesom

Lisnate košarice s mljevenim mesom
Yields 6
Ukusne lisnate košarice punjene mljevenim mesom i prelivene umakom od šampinjona i tikvica
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 250 gr lisnatog tijesta
  2. 1/2 glavice luka
  3. 1 češanj češnjaka
  4. malo maslinovog ulja
  5. 400 gr miješanog mljevenog mesa
  6. 1/2 žličice mljevenog kima
  7. 1/2 žličice crvene paprike
  8. sol, papar
  9. peršinov list
Umak od šampinjona i tikvica
  1. malo maslaca
  2. 250 gr šampinjona
  3. 1 tikvica
  4. 1 dcl bijelog vina
  5. 1 dcl vrhnja za kuhanje
Instructions
  1. Lisnato tijesto prerežite tako da dobijete 6-12 kvadrata (ovisno o tome kakve kalupe koristite - ja sam koristio za jumbo muffine kojih je 6)
  2. Rastopite maslac i njime premažite kalupe. Zatim u svaki stavite po jedan kvadrat od lisnatog tijesta formirajući košarice
  3. Na malo ulja prodinstajte luk i češnjak
  4. Na luk dodajte mljeveno meso te ga začinite solju, paprom, crvenom paprikom i kimom u prahu
  5. Dodajte i malo peršina i maknite sa vatre te pustite da se malo ohladi
  6. Punite košarice nadjevom i odmah stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220°C te pecite 10 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 180°C (ukoliko vaša pećnica to omogućava, prebacite na funkciju samo donjeg grijača kako bi se podloga malo jače zapekla) i pecite narednih 10-15 minuta - prema vlastitoj procjeni :)
  7. Dok se košarice peku, vi na tavi ili woku gdje se dinstalo i meso rastopite malo maslaca pa stavite šampinjone i tikvice
  8. Nakon što su tikvice i šampinjoni pustili svoj sok, zalijte ih vinom i dinstajte dok vino ne ispari
  9. I na kraju ulijte vrhnje za kuhanje, posolite i popaprite prema ukusu te pojačajte vatru da se umak zgruša
Notes
  1. Gotove košarice prelijte umakom i poslužite s nekom svježom salatom (zelena ili krastavci na primjer)
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: