Pita od kivija

Od : | 0 komentara | On : travanj 21, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Deserti

Sigurno vam se desilo da šetate dućanom i vidite kako imaju super akciju na nekom artiklu i onda kupite i ono što niste namjeravali (naravno ako to namjeravate iskoristiti)… Zeznuto je kad na takav način kupujete namirnice koje nemaju baš neki dugi vijek trajanja, kao što je voće ili povrće… I onda vam se jeftina namirnica koju ste kupili ne troši brzinom koja obećava… E tako sam ja jučer tražio što napraviti od viška kivija… I naletio na zanimljiv recept, a ujedno i poprilično jednostavan… 

Pita od kivija

Pita od kivija
Serves 16
Osvježavajuća pita od kivija s podlogom od mljevenih keksa
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 250 gr mljevenih keksa
  2. 150 gr rastopljenog maslaca
  3. 4-5 kivija
  4. 100 gr šećera
  5. 2 jaja
  6. 2 žumanjka
  7. sok od pola limuna
  8. 80 gr maslaca
  9. zelena boja za hranu (opcionalno)
  10. 2 kivija za ukras (opcionalno)
Instructions
  1. Pomiješajte mljevene kekse s rastopljenim maslacem i rukama utisnite na dno i uz rubove kalupa. Stavite peći na 190°C 5-6 minuta. Ako vam je kora malo nabubrila, lagano ju pritisnite žlicom
  2. Kivije očistite i stavite miksati
  3. Tako dobijenu kašu protisnite kroz gusto cjedilo kako bi se zadržale koštice. Nije jednostavno, trebat će vam malo vremena da sve zeleno prođe, a koštice ostanu :)
  4. U posudi zamutite jaja sa šećerom i limunovim sokom
  5. Zatim dodajte i pire od kivija
  6. Dodajte i maslac pa sve stavite na laganu vatru
  7. Stalno miješajte da se jaja prilikom kuhanja ne zgrudaju. Pazite da ne zakipi!. Trebat će vam 15-ak minuta da smjesa postane gusta. Pred kraj kuhanja možete vratiti koštice koje ste izvadili (izgleda prirodnije), a kako tijekom termičke obrade kivi izgubi dio boje, možete dodati 2-3 kapi zelene boje za hranu (obično je s okusom mente)
  8. Kremu prelijte preko ohlađene podloge od keksa i pustite da se hladi
  9. Na kraju možete ukrasiti pitu narezanim kivijem i staviti u frižider na minimalno dva sata da se krema do kraja stisne
Notes
  1. Količine su prilagođene uobičajenim kalupima za pitu promjera 28 cm
Adapted from Love & Olive Oil
Adapted from Love & Olive Oil
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: