Proljetne rolice s mangom i bijelom čokoladom

Od : | 0 komentara | On : travanj 28, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Deserti

Proljetne rolice su inače uobičajeno slano predjelo dalekog istoka… U njih motate povrće i meso i pržite u ulju… Poslužuju se sa slatko kiselim umakom… Međutim, danas umjesto toga  radim slatku varijantu rolica s mangom i bijelom čokoladom te kremom od vanilije… A sve to u umaku od manga i naranče… Nije jedan od jednostavnijih recepata ovdje objavljenih, ali svaka minuta koju sam uložio definitivno vrijedi :)

Inače, za pripremu proljetnih rolica se koristi tijesto vrlo slično našim korama za savijače, pa s obzirom da nisam jedan od onih koji će takvo tijesto platiti 3-4 puta više (ako ne mora), moje su upravo s tim korama za savijače… Samo ako imate izbora, kupite one deblje…

Proljetne rolice s mangom i bijelom čokoladom 

Proljetne rolice s mangom i bijelom čokoladom
Yields 10
Za razliku od uobičajenih - slanih proljetnih rolica, ovdje su jedne spremljene za desert...
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 10 kora za savijače (deblje)
  2. šećer u prahu za posipanje
  3. ulje za prženje
  4. 1 mango (1/2 za punjenje, 1/2 za umak)
  5. 100 gr bijele čokolade
Krema
  1. 1 vanilija mahune ili burbon vanilija šećer
  2. 1/2 l mlijeka
  3. 150 g šećera
  4. 4 žumanjka
  5. 2 žlice brašna
Umak od manga i naranče
  1. 175 ml slatkog vrhnja
  2. 1/2 manga
  3. sok od dvije naranče
  4. 50 g šećera
  5. 3 žutanjka
Instructions
  1. Prvo ćemo napraviti slastičarsku kremu, s obzirom da se ona mora ohladiti prije punjenja. Stavite na vatru mlijeko, pola količine šećera (75 gr) i vaniliju (ili burbon vanilin šećer). Pustite da zakipi
  2. U drugoj posudi pomiješajte žumanjke s ostatkom šećera (75 gr)
  3. Dodajte i brašno pa sve još jednom dobro pomiješajte
  4. Sjedinite te dvije smjese tako da prvo vruće mlijeko ulijete u ovu drugu smjesu, pomiješate da razbijete eventualne grudice, pa vratite na vatru i kuhajte dok zakipi i postane pudingasta
  5. Kremu prebacite u neku posudu, prekrijte plastičnom folijom da se ne napravi korica te stavite u frižider na hlađenje dok se vi zabavljate ostatkom recepta
  6. Ogulite mango, narežite ga oko koštice te pola stavite u sjeckalicu ili multipraktik sa sokom od naranče, a drugu polovicu nasjeckajte na kockice
  7. Na vatru stavite kuhati slatko vrhnje i usitnjeni mango s narančom
  8. U drugoj posudi pomiješajte žumanjke sa šećerom
  9. sjedinite te dvije smjese kao što ste to napravili i s kremom. Prvo vrhnje sa voćnim sokom stavite u žutanjke sa šećerom, pomiješate i vratite na vatru. Kuhajte par minuta dok zakipi. Ova smjesa je umak, tako da se ona neće stvrdnuti kao krema. Maknite s vatre i pustite da se hladi
  10. Bijelu čokoladu nasjeckajte na kockice približne veličine kao što ste to napravili s polovicom manga
  11. Na radnu površinu raširite koru za savijaču i rubove namažite s vodom. Pri dnu kore stavite 10-ak cm kreme (one iz frižidera s početka recepta), na nju mango i bijelu čokoladu. Prvo preklopite lijevu i desnu stranu kore pa sve zarolajte. Na kraju još jednom prijeđite vodom onaj zadnji rub koji trebate "zalijepiti" da se rolica ne odmotava
  12. Kako završavate koju rolicu, prekrijte ih plastičnom folijom da se previše ne suše
  13. Zagrijte ulje u fritezi ili nekoj dubljoj tavi. Mora biti zbilja vruće kad stavljate rolice
  14. Pecite ih samo cca 2 minute (da se samo lagano zazlate)
Notes
  1. Poslužite ih tople, lagano posipane šećerom u prahu, na pripremljenom umaku od manga i naranče.
Adapted from 24 kitchen
Adapted from 24 kitchen
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: