Švicarac u Grčkoj

Od : | 0 komentara | On : travanj 7, 2013 | Kategorija : ** Pomoćnik, - Recepti, Predjela i salate, Prilozi

Ako vas je zbunio naslov ovog recepta, bez brige – nisam odlučio pisati niti viceve niti putopise na ovim stranicama :D To je samo mali kreativni odmak od uobičajenih naziva jela :) Radi se o popečcima od krumpira koji su inače tradicionalno švicarsko jelo, a uz koje super ide najpoznatiji grčki umak Tzatziki (koji je za ovaj recept malo prerađen – u originalu idu svježi krastavci, a meni ja baš pasalo malo kiselkasti okus)… Priprema jednog i drugog je krajnje jednostavna ;) Inače, rösti se uobičajeno radi prženjem na tavi, ali ja sam ovaj put iskoristio kalup za muffine premazan s malo putra…

Rosti i Tzatziki umak

RÖSTI:
4 krumpira (što “škrobastiji”)
150 gr ribanog sira (tipa gauda)
100 gr pancete ili špeka (za vegetarijansku verziju slobodno izostavite)
1/2 glavice luka
sol, papar, ružmarin
malo maslaca za premazivanje kalupa ili ulje za prženje

TZATZIKI UMAK (prilagođena verzija):

2 čvrsta jogurta
8 kiselih krastavaca (u originalu 2 svježa krastavca)
3 češnja češnjaka
1-2 žličice kopra
sol, papar

Za prilagođeni (kiselkasti) tzatziki umak nasjeckajte sitno kisele krastavce, zgnječite češnjak i dobro pomiješajte s ostalim sastojcima.

Ako radite po originalnom receptu onda prvo naribajte svježe krastavce, posolite i ostavite da puste vodu. Dobro ocijedite i pomiješajte s ostalim sastojcima. Možete dodati i malo maslinovog ulja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: