Juneće rolice sa šunkom, chorize kobasicom i fetom

Od : | 0 komentara | On : svibanj 1, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Glavna jela

Ako vam je neku vrstu mesa dosadilo pripremati na neki uobičajeni način, uvijek ga možete puniti onime što tog trena imate u frižideru… To može biti povrće, sirevi, šunka, panceta, pršut… Kod mene su danas bili punjeni šunkom, chorizo kobasicom i feta sirom, u umaku od mrkve i rajčice… A uz to kao prilog pečeni batat… Pa dobar tek :)

juneće rolice

Juneće rolice sa šunkom, chorize kobasicom i fetom
Serves 4
Ukusne i mekane juneće rolice punjene šunkom, chorize kobasicom i fetom u umaku od rajčice i mrkve
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 10 min
Ingredients
  1. 4 odreska od junećeg buta
  2. senf
  3. malo brašna
  4. šunka
  5. chorize kobasica (ili kulen)
  6. feta
  7. ulje
  8. 1 limenka pelata rajčice
  9. 1/2 glavice luka
  10. 2 mrkve
  11. 1 češanj češnjaka
  12. 1 dcl bijelog vina
  13. sol, papar
Instructions
  1. Batom za meso (u vrećici ili između dva komada plastične folije) maksimalno istanjiti meso. Staviti na pobrašnjenu podlogu, posoliti i popapriti te namazati na jednoj strani senfom. Na senf staviti šunku, kobasicu i fetu pa rolati u malu roladu koju možete pričvrstiti čačkalicom i uvaljati u brašno.
  2. Na malo ulja prepržiti rolade sa svih strana (par minuta) do dobiju boju. Zatim ih staviti sa strane i pokriti folijom
  3. Na istom ulju staviti dinstati luk, češnjak i mrkvu (15 minuta)
  4. Na povrće dodati pelate rajčice i vino pa kuhati još 15 minuta. Zatim sve usitniti štapnim mikserom
  5. Vratiti usitnjeni umak u tavu, u njega staviti rolice i pustiti da se krčkaju jedno pola sata
Notes
  1. Poslužiti s prilogom po želji
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: