Kiflice sa šunkom i sirom (ili nekim drugim nadjevom)

Od : | 0 komentara | On : svibanj 28, 2013 | Kategorija : ** Pomoćnik, - Recepti, Deserti, Kruh i peciva, Snack

Evo jedan recept za jednostavne i mekane kiflice… Nisam ga sam izmišljao (sve je već izmišljeno valjda), malo sam ga prilagodio s coolinarike… Ja sam ih punio šunkom i sirom, a vi možete bilo čime :) Slatko, slano… Kako vas volja…

Kiflice sa šunkom i sirom

Kiflice sa šunkom i sirom
Yields 32
Kiflice sa šunkom i sirom (ili nekim drugim nadjevom po vašoj želji)
Write a review
Print
Prep Time
1 hr
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
1 hr
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Za tijesto
  1. 500 gr glatkog brašna + za posipanje
  2. 1 žličica praška za pecivo
  3. 1 žličica soli (ili 1/2 žličice ako je slatki nadjev)
  4. 1,5 dl toplog mlijeka
  5. 1,5 žličica suhog kvasca
  6. 1/2 žličice šećera (ili 1 žličica ako je slatki nadjev)
  7. 1 dcl mlake vode
  8. 0,5 dcl jogurta
  9. 1 dcl ulja
Nadjev sa šunkom i sirom
  1. 100 gr svježeg sira
  2. 100 gr šunke (ribane ili sitno rezanog)
  3. 100 gr sira (ribanog ili sitno rezanog)
  4. 1/2 jaja
  5. Sol, papar, crvena paprika
Nadjev sa gljivama
  1. 200 gr gljiva
  2. 1/4 glavice luka (sitno sjeckanog)
  3. Malo maslaca
  4. Sol, papar
Nadjev sa svježim sirom i začinskim biljem
  1. 200 gr svježeg sira
  2. vlasac, peršin
  3. Sol, papar
Slatki nadjevi
  1. Nutella, pekmez…
Preljev
  1. 1/2 jaja
  2. 2 žlice mlijeka
  3. Krupna sol, sezam, suncokret, kim (ako je slana verzija) ili kristal šećer (ako je slatka)
Instructions
  1. Šećer i kvasac pomiješati s toplim mlijekom i pustiti da nabubri. U posudi pomiješati brašno s praškom za pecivom i soli pa u sredini napraviti udubinu u koju sipate nabubreni kvasac s mlijekom te ostale tekuće sastojke (ulje, voda, jogurt). Mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto
  2. Ostaviti tijesto 45 minuta do sat vremena na toplom mjestu (pokrijte ga čistom krpom) dok se ne udvostruči
  3. Kad je tijeto udvostručilo svoj obujam, podijelite ga na četiri dijela.
  4. Svaki dio izvaljajte u krug kojeg zatim prerežite na 8 osmina
  5. Pripremite nadjev… Ja sam radio sa šunkom i sirom - šunku i sir sitno naribajte ili narežite pa pomiješajte sa svježim sirom i malo razmučenog jajeta (ostatak spremite za premazati kiflice) pa začinite po želji. Varijanta sa gljivama - na maslacu izdinstajte luk i sitno sjeckane gljive. Posolite i popaprite. Varijanta sa sirom i biljem - pomiješajte sir, vlasac i peršin i začinite po želji. Slatke varijante ne treba dodatno objašnjavati :)
  6. Svakom trokutu od tijesta "razvucite" kutove. Na dno trokuta stavite punjenje
  7. Lijevi i desni kut presavinite prema unutra da nadjev ne bi curio van tijekom pečenja
  8. Zatim rolajte prema vrhu. Uvijek okrenite kiflicu tako da je na dnu vrh trokuta kako se ne bi odmotavao dok se peče
  9. Kiflice slažite na pleh (na pek papir) pa ih premažite s malo izmućenog jajeta i mlijekom. Tijekom pečenja će kiflice još narasti pa ostavite dovoljno prostora da se ne slijepe jedna za drugu. Možete ih posipati nekim sjemenkama, krupnom soli ili šećerom (ovisno o verziji kiflica). Pecite 20 minuta na 200°C (ili dok ne porumene)
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: