Muškatni rižoto sa gljivama i gorgonzolom

Od : | 0 komentara | On : svibanj 15, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Predjela i salate

Nakon prve verzije rižota s muškatnom tikvom i šampinjonima koja je bila super, stiže druga verzija s gorgonzolom koja mi je još bolja :)

Rižoto od muškatne tikve, gljiva i gorgonzole

Rižoto od muškatne tikve s gljivama i gorgonzolom
Serves 5
Rižoto od muškatne tikve s gljivama i gorgonzolom
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Total Time
50 min
Prep Time
15 min
Cook Time
35 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 500 gr muškatne tikve
  2. maslinovo ulje
  3. 1 luk
  4. 1 češanj češnjaka
  5. 1 žličica kadulje
  6. 300 gr gljiva (šampinjoni, bukovače, shiitake)
  7. 500 gr riže (arborio)
  8. 2,5 dcl bijelog vina
  9. 2 povrtne ili pileće kocke za juhu
  10. 1 l vode
Instructions
  1. Prepolovite tikvu na pola, ogulite koru, izdubite mekanu sredinu pa nasjeckajte na listiće. Stavite kuhati u slanu vodu 15-ak minuta (dok tikva ne bude skroz mekana). Ocijedite ju i stavite na stranu
  2. Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak dok ne postakli pa dodajte kadulju
  3. Dodajte šampinjone i dinstajte još 10 minuta. Malo posolite i popaprite
  4. Pojačajte vatru i ubacite rižu i pustite minutu dvije da se i ona poprži.
  5. Od 1 litre kipuće vode i dvije kocke za juhu napravite temeljac (ja sam koristio pileću, ali može i povrtna). Zalijte rižoto bijelim vinom pa kuhajte dok se tekućina ne reducira. Zatim dolijevajte šalicu po šalicu temeljca. Prvo jednu šalicu, pa kad ispari drugu i tako dok ne potrošite sav temeljaca, a riža bude kuhana (20-ak minuta)
  6. Kad je riža kuhana, dodajte ocijeđenu tikvu i dobro pomiješajte.
  7. Dodajte natrganu gorgonzolu pa sve još jednom dobro promiješajte. Ostavite da odstoji 10 minuta
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: