Svinjski file u krupnoj soli s povrćem

Od : | 0 komentara | On : svibanj 8, 2013 | Kategorija : ** Pomoćnik, - Recepti, Glavna jela

Za sve mesoljupce stiže još jedan pravi mesni recept… Ovdje nemam što puno trošiti riječi, slika govori više od toga :)

svinjski file u krupnoj soli

Svinjski file u krupnoj soli
Serves 4
Začinjeno, mekano, fino - svinjski file u omotaču od soli, papra i kima... Pečen s finim povrćem...
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. 500 gr svinjskog filea
  2. krupna sol, papar
  3. žličica mljevenog kima
  4. ulje
  5. 1 tikvica
  6. 3-4 krumpira
  7. 1-2 mrkve
  8. 1/2 glavice luka
  9. 2-3 češnja češnjaka
  10. 2 dcl goveđeg temeljca
Instructions
  1. Svinjski file očistiti od viška masnoće i opni. Na dasku (ili neku drugu podlogu) posipati sloj krupne soli, dobro popapriti i posuti kimom. Meso dobro uvaljati u tu mješavinu začina
  2. File zatim povezati špagom ili kuhinjskim koncem kako bi tijekom pečenja zadržalo svoj oblik
  3. Peći na gril tavi na malo ulja 10-ak minuta (okretati povremeno kako bi se speklo sa svih strana)
  4. Nasjeckati mrkvu, krumpir, tikvicu i luk na veće komade, a češnje češnjaka ostaviti cijele. Posudu za pečenje lagano nauljiti, na sredinu staviti meso, a oko njega povrće pa staviti peći 30-ak minuta na 180°C (dok krumpir ne bude pečen). Ako želite skratiti vrijeme pripreme, krumpir i mrkvu možete prvo skuhati 10-ak minuta
  5. Zagrijati tavu s uljem na kojem ste prvo pekli meso pa zaliti s 2 dcl goveđeg temeljca i ostaviti par minuta da krčka. Dobivenim "umakom" preliti meso i povrće pa peći još 20-30 minuta
Notes
  1. Prije posluživanja odrezati špagu, a file narezati na tanke kriške.
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: