Piadina Romagnola

Od : | 0 komentara | On : lipanj 2, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Kruh i peciva

Jedno od jednostavnijih jela koje sam otkrio u Italiji je “piadina” – pogača koja je najpoznatija u talijanskoj regiji Romagna… Radi se od bijelog brašna, masti ili maslinovog ulja, soli i mlijeka ili vode… Kad su gotove, piadine punite poput sendviča ili mini pizze sa sastojcima koje trenutno pronađete u frižideru… Mogu biti slane (pršut, mozzarella, ricotta, salama, šunka, šampinjoni ili povrće sa žara, meso…) ili pak slatke (voće, pekmez ili neizostavna nutella)…

Piadina Romagnola

Ja sam za nadjev napravio sir s bosiljkom, rotkvice i salamu… :)

Sir s bosiljkom i rotkvice - Piadina Romagnola

Piadina Romagnola sa rotkvicama, sirom i bosiljkom
Serves 4
Piadina Romagnola sa rotkvicama, sirom i bosiljkom
Write a review
Print
Prep Time
45 min
Cook Time
10 min
Total Time
55 min
Prep Time
45 min
Cook Time
10 min
Total Time
55 min
Za piadine
  1. 300 gr glatkog brašna
  2. 1/4 žličice sode bikarbone
  3. 1/2 žličice soli
  4. 4 žlice maslinovog ulja
  5. 1 dcl mlijeka (na sobnoj temperaturi)
  6. 0,5 dcl vode (po potrebi)
Za nadjev od sira i bosiljka
  1. 200 gr svježeg sira ili ricotte
  2. šaka bosiljka (20-ak listića)
  3. malo peršinovog i celerovog lista (može i suhi)
  4. 2 češnja češnjaka
  5. žlica maslinovog ulja
  6. sol, papar
Za piadine
  1. Od svih sastojaka izmijesite glatko tijesto
  2. Ostavite tijesto da odstoji pola sata pokriveno plastičnom folijom
  3. Prerežite tijesto na 4 komada pa od svakog od njih formirajte kuglu
  4. Izvaljajte svaki komadić tijesta u krug veličine cca 25 cm (ovisi kolika vam je tava)
  5. Zagrijte tavu (za palačinke) bez dodatka ulja pa na nju stavite piadinu. Probodite ju puno puta vilicom kako bi se tijesto ispeklo i unutra. Pecite 1-2 minute sa svake strane. Pazite da ju ne prepečete jer će tad biti suha kao mlinci ;)
Za nadjev od sira i bosiljka
  1. U mužaru dobro usitnite bosiljak te celerov i peršinov list
  2. Dodajte češnjak i maslinovo ulje pa nastavite s usitnjavanjem dok ne dobijete jednoliku pastu bez velikih komadića
  3. Dodajte svježi sir i sve dobro pomiješajte. Posolite i popaprite po želji
Notes
  1. Piadine je najbolje puniti i servirati čim su pečene kako bi bile tople. Možete ih isto tako i pripremiti unaprijed pa ih dobro zamotajte u foliju kako se ne bi sušile. U tom slučaju ih malo podgrijte u mikrovalnoj ili na tavi prije punjenja ili serviranja
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: