Ukiseljena mrkva

Od : | 0 komentara | On : lipanj 11, 2013 | Kategorija : ** Pomoćnik, - Recepti, Predjela i salate

Znam da je još uvijek prerano za zimnicu, ali dobro dođe ovaj recept i inače :) Ako volite salatu od mrkve, svidjet će vam se i ukiseljena mrkva… S obzirom da je dosta “jaka”, obično ju kombiniram s još nekim povrćem (kupus, krastavci, salata)

Ukiseljena mrkva

Ukiseljena mrkva
Pripremite ovu salatu i spremite ju u staklenke... Nema veze što još nije vrijeme za spremanje zimnice :)
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 1 kg mrkve
  2. 2 dcl octa
  3. 2 dcl ulja
  4. 2 žlice soli
  5. 1 žlica šećera
  6. 1 ljuti feferon
  7. 2 češnja češnjaka
  8. 1 žličica papra u zrnu
  9. šaka peršinovog lista
Instructions
  1. 1. Mrkvu naribajte i stavite kuhati u slanoj vodi 5 minuta
  2. 2. Ocijedite mrkvu i stavite da se hladi bar 15-ak minuta
  3. 3. Pripremite mješavinu ulja, octa, soli, šećera, sitno sjeckanog feferona i češnjaka te peršinovog lista. Dodajte i papar u zrnu
  4. 4. Dobro umiješajte "dresing" s mrkvom, punite staklenke i ostavite da odstoji bar 24 sata prije konzumiranja da mrkva upije sve okuse iz dresinga
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: