Grčka piletina s prženom fetom i prazorizom

Od : | 0 komentara | On : srpanj 16, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Glavna jela, Prilozi

Oduvijek mi je bila želja posjetiti Grčku… Pogledati sve prirodne i povijesne ljepote koje ona nudi i na licu mjesta provjeriti njihovu hranu… Ali dok se ta želja ne ispuni, evo jednog grčkog 3u1 recepta…

Piletina marinirana u jogurtu i začinima pa pečena na grill tavi, pržena feta i prazorizo (riža s porilukom)…

Grčka piletina s prženom fetom i prazorizom

Grčka piletina s prženom fetom i prazorizom
Serves 2
Grčka piletina s prženom fetom i prazorizom (rižom s porilukom)
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prazorizo
  1. 1 poriluk
  2. 2 šake riže
  3. sol, papar
  4. 2-3 žličice limunovog soka
  5. 1-2 žličica kopra
  6. malo maslinovog ulja
Grčka piletina
  1. 2 manja pileća filea
  2. 3 žlice jogurta
  3. 1 žlica maslinovog ulja
  4. 1/2 žličice češnjaka u granulama
  5. 1 žličica origana
  6. 1 žličica peršina
  7. 2 žličice limunovog soka
  8. sol, papar
Pržena feta
  1. 100 gr fete
  2. maslinovo ulje
Prazorizo
  1. Na malo maslinovog ulja staviti dinstati sjeckani poriluk na cca 5 minuta
  2. Dodati rižu. Posoliti i popapriti.
  3. Zaliti sa kipućom vodom (da prekrije sve sastojke). Dodavati malo po malo vodu kad vidite da fali. Kuhati 15 minuta.
  4. Kad je riža gotova, začiniti limunovim sokom i koprom. Ukoliko treba, možete dodati još soli i papra prema okusu
Grčka piletina i pržena feta
  1. Od svih sastojaka napraviti marinadu. Piletinu narezati na štapiće i marinirati 15-30 minuta
  2. Na gril tavu staviti peći mariniranu piletinu i fetu koju ste prethodno premazali maslinovim uljem. Fetu nemojte dirati dok se ne stvori zlatna korica. Nakon tog ju pažljivo okrenite i pričekajte da se napravi i s druge strane
Notes
  1. Preko gotovog jela preliti malo jogurta
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: