Tikvice punjene mljevenim mesom

Od : | 0 komentara | On : kolovoz 1, 2013 | Kategorija : ** Pomoćnik, - Recepti, Glavna jela

U tjednu tikvica slijedi još jedan recept kojeg su vjerojatno svi radili bar jednom… Varijacija postoji mnoštvo, a ovo je neka moja verzija ;)

Tikvice punjene mljevenim mesom

Tikvice punjene mljevenim mesom
Serves 4
Jedna od mogućih varijacija punjenih tikvica
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 1/2 velike tikvice ili 4 male
  2. 250 gr mljevenog mesa (miješanog)
  3. 1 luk
  4. 2 češnja češnjaka
  5. 1 velika žlica koncentrata rajčice
  6. malo ulja
  7. sol, papar
  8. mljevena paprika
  9. mljeveni kumin
  10. peršin
  11. 100 gr ribanog sira
Instructions
  1. Tikvice operite, prerežite ih po dužini na pola pa izdubite sredinu formirajući male "čamčiće". Ako imate veliku tikvicu, onda ih možete prerezati na više komada kako bi ih formirali u veličinu porcije. Lakše ih je sada rezati, nego kasnije kad sve bude gotovo. Stavite ih blanširati 2-3 minute u kipuću slanu vodu. Izvadite ih i stavite da se ocijede
  2. Na ulju prodinstajte luk i češnjak pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite, dodajte crvene paprike i mljevenog kumina. Po želji možete zaljutiti čilijem ili kajenskim paprom.
  3. Dinstajte meso 15-ak minuta pa dodajte koncentrat rajčice. Na kraju umiješajte i sjeckani peršin.
  4. Na lim za pečenje stavite tikvice i punite pripremljenom smjesom. Posipajte s malo ribanog sira i zapecite u pećnici na 180°C 20-ak minuta
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: