Kolačići s đumbirom (Gingerbread)

Od : | Komentari isključeni za Kolačići s đumbirom (Gingerbread) | On : prosinac 29, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Deserti

Kolačići s điumbirom (gingerbread)

Božić bez ovih mirisnih i ukusnih figurica postao je jednostavno nezamisliv ;) A osim čovječuljaka, možete napraviti i mnoštvo drugih oblika…

Kolačići s điumbirom (gingerbread)

Kolačići s đumbirom (Gingerbread)
Poznati božićni kolačići
Write a review
Print
Cook Time
15 min
Cook Time
15 min
Kolačići
  1. 1 cup (225 gr) smeđeg šećera
  2. 1/2 cup (180 gr) meda
  3. 1/2 cup (1,2 dcl) vode
  4. 3 žličice đumbira
  5. 2 žličice cimeta
  6. 1 žličica klinčića
  7. 1 cup (225 gr) maslaca
  8. 4 cups (580 gr) oštrog brašna
  9. 1 1/2 žličice sode bikarbone
  10. 1/4 žličice soli
Šećerna pasta za ukrašavanje
  1. 0,6 dcl vode
  2. 1 žlica meda
  3. par kapi arome badema ili vanilije
  4. 375 gr šećera u prahu
  5. boje za hranu po želji
Kolačići
  1. Na laganoj vatri stavite topiti šećer, med, vodu i začine. Kuhajte dok se sav šećer ne otopi pa maknite s vatre.
  2. Umiješajte maslac pa stavite hladiti 15-ak minuta.
  3. U međuvremenu pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
  4. Umiješajte (drvenom špatulom) u ohlađenu smjesu. Najbolje je dodavati praškaste sastojke u nekoliko navrata kako bi se bolje umiješali.
  5. Stavite smjesu u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći).
  6. Kad se smjesa stvrdnula razvaljajte ju na pobrašnjenoj podlozi i izrezujte oblike po želji.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C cca 8-10 minuta.
Šećerna pasta za ukrašavanje
  1. Stavite grijati vodu s medom i aromom. Kuhajte dok se med ne otopi.
  2. Dodajte tekuće sastojke šećeru u prahu i miksajte dok ne dobijete glatku masu.
  3. Po potrebi dodajte još nekoliko kapi vode (ako je pregusto) ili malo šećera u prahu (ako je prerijetko).
  4. Dobivenu smjesu podijelite u nekoliko zdjelica pa umiješajte boje po želji.
  5. Na kraju smjesu dodajte u špricu za ukrašavanje ili kako sam ja napravio - u vrećice za zamrzavanje kojima ste na dnu napravili malu rupicu.
  6. Uživajte u oslikavanju kolačića (kad se oni ohlade) i budite kreativi ;)
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/
%d blogeri kao ovaj: