Midnight crackles

Od : | 0 komentara | On : prosinac 29, 2013 | Kategorija : ** Pomoćnik, - Recepti, Deserti

Ovdje se radi o pravoj čokoladnoj rapsodiji… Najčokoladniji čokoladni keks, čokoladniji od ovog ne može biti :) Izvana hruskavi, a u sredini nekako ipak mekani i sočni… Kad sam prvi put vidio slike na blogu Prstohvat soli, znao sam da ovo ne može biti loše… Možda nije najjednostavniji keks za napraviti, ali vrijedi truda :)

Midnight crackles

Midnight crackles
Yields 30
Najčokoladniji čokoladni keks ikad...
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 20 min
Cook Time
10 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
1 hr 20 min
Cook Time
10 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 70 g maslaca
  2. 140 g smeđeg šećera
  3. 150 g čokolade sa 70% kakaa
  4. 170 g brašna
  5. 30 g kakaa
  6. 1/2 žličice sode bikarbone
  7. 1/4 žličice soli
  8. 1/4 žličice cimeta
  9. 1/4 žličice klinčića
  10. 1 jaje
Instructions
  1. Maslac, čokoladu i šećer stavite u lonac i na laganoj vatri otopite. Prebacite u drugu posudu i ostavite da se masa prohladi. Ne mora biti skroz hladna, bitno je da ne bude vruća
  2. U posebnoj posudi, pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, sol, cimet i klinčić
  3. Kada se čokoladna masa prohladila, dodajte jaje i dobro sjedinite mikserom ili žicom za mućenje.
  4. Dodajte suhe sastojke u nekoliko navrata. Dobijeno tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižider na najmanje 1h.
  5. Upalite pećnicu na 180°C da se zagrije, obložite papirom za pečenje pleh.
  6. Ohlađeno tijesto izvadite iz frižidera i radite kuglice promjera 1,5 cm i slažite na pleh sa razmakom između. Ako se tijesto mrvi, onda svaki komadić dodatno izmjesite, toplota ruku će ga omekšati i lako ćete dalje rukovati se njim.
  7. Svaku kuglicu blago spljoštite dnom čaše.
  8. Pecite 10-12 minuta, nikako duže. Ova minutaža će vam djelovati kratko, a keks nepečeno, no bez brige, iako još mekan kada ga izvadite iz pećnice, očvrsnut će tijekom hlađenja. U svakom slučaju, bolje da ih ne prepečete.
Notes
  1. Ohlađene kekse poslužiti uz čašu hladnog mlijeka
Adapted from Prstohvat soli
Adapted from Prstohvat soli
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: