Pita s junetinom i Guinnessom

Od : | 0 komentara | On : prosinac 8, 2013 | Kategorija : *** Chef, - Recepti, Glavna jela

Prošla su već jedno dva mjeseca od obilaska Irske… I kako to obično biva na otoku, ništa me od hrane nije pretjerano oduševilo… Ali da ne ispadne da je sve bilo izrazito loše, jedno je jelo iskakalo pa sam odlučio napraviti svoju verziju :)

Pita s junetinom i Guinnessom

Pita s junetinom i Guinnessom
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
2 hr 30 min
Total Time
2 hr 50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
2 hr 30 min
Total Time
2 hr 50 min
Ingredients
  1. 400 gr junećeg buta
  2. malo ulja
  3. 3-4 manje mrkve
  4. 1 velika glavica luka
  5. 4 krumpira
  6. 1/2 l Guinnessa (ili nekog drugog crnog piva)
  7. 3 dcl vode
  8. 1 goveđa kocka
  9. 3 žlice oštrog brašna
  10. sol, papar
  11. oko 100 gr lisnatog tijesta
  12. 1 jaje za premaz
Instructions
  1. Junetinu nasjeckajte na kockice pa popecite na vrućem ulju dok ne posmeđi.
  2. Maknute junetinu sa strane pa na ulje stavite sitno sjeckani luk i dinstajte dok ne omekša.
  3. Posipajte brašnom i zapržite ga pa vratite i meso na vatru te sve zalijte s pola pive i vodom u koju ste stavili goveđu kocku.
  4. Ostavite na jakoj vatri dok ne zakipi, pa smanjite vatru i kuhajte tako sat vremena povremeno miješajući. Ako vidite da vam je tekućina isparila dodavajte malo pomalo ostatak pive.
  5. Nakon sat vremena ubacite i mrkvu i krumpir nasjeckan na manje kockice, dodajte još malo vode i kuhajte slijedećih sat vremena.
  6. Nakon ukupno dva sata krčkanja na laganoj vatri, trebalo bi biti gotovo. Probajte i začinite solju i paprom po želji.
  7. Prebacite sve u male keramičke zdjelice.
  8. Od razvaljanog lisnatog tijesta napravite četverokute malo veće od zdjelice pa poklopite nadjev. Rubove ugurajte u zdjelice. Izmutite jaje pa premažite lisnato tijesto.
  9. Stavite peći 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: