Mini macaronsi (prvi pokušaj)

Od : | 0 komentara | On : siječanj 3, 2014 | Kategorija : **** Masterchef, - Recepti, Deserti

Mini macaronsi

S obzirom da je već neko vrijeme na mene vršen ogroman pritisak da konačno napravim i ovaj komplicirani kolačić, Božićno je vrijeme bilo savršena prilika da se okušam… I moram priznati da nije tako loše ispalo… :) 

Za neke od vas koji nećete odustati čitajući recept, nego ćete ipak probati, samo važna napomena – izrazito je bitno da se držite svega što je u receptu navedeno… Mjerenja moraju biti precizna i nemojte preskakati dijelove poput sušenja, ostavljanja namirnica na sobnoj temperaturi i slično, jer ćete u protivnom dobiti nešto što ćete (u najgorem slučaju) baciti u smeće…

Ovdje imate priložen jedan video s youtubea koji pokazuje postupak, najviše će vam trebati da shvatite kad treba prestati miješati smjesu za macaronse… Sretno :)

Mini Macaronsi
Yields 30
Write a review
Print
Prep Time
1 hr
Cook Time
15 min
Total Time
3 hr
Prep Time
1 hr
Cook Time
15 min
Total Time
3 hr
Macaronsi
  1. 70 gr bjelanjaka
  2. 50 gr kristal šećera
  3. prehrambena boja u prahu
  4. 80 gr sitno mljevenih badema
  5. 120 gr šećera u prahu
Krema od badema i bijele čokolade
  1. 2 žlice mljevenih badema
  2. 50 gr bijele čokolade
  3. 50 ml slatkog vrhnja
  4. 50 gr maslaca
  5. žličica meda
Macaronsi
  1. Sastojke ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (mikserom na maloj brzini da ne uđe previše zraka), s tim da malo pomalo dodajete kristal šećer. Prvi put kad se bjelanjci počnu pjeniti, drugi put kad već skroz pobijele i zadnji put kad je već prilično čvrst snijeg.
  3. Ako dodajete boju (to mora biti boja u prahu ili malo kakaa ako želite smeđe) dodajete ju sada u čvrsti snijeg.
  4. Bjelanjke dobro sameljite (najbolje i multipraktiku ili sjeckalici) i prosijte da dobijete samo fino bademovo brašno. Ako vam je ostalo većih komadića u situ, sameljite ih još jednom sve dok ne dobijete točnu gramažu finog badema.
  5. Zatim pomiješajte sa šećerom u prahu i dodajte (opet pomoću sita da ne bude grudica) u bjelanjke.
  6. Sad slijedi zeznuti dio - umješavajte praškaste sastojke u snijeg pomoću špatule laganim pokretima da ne uništite snijeg. Pri tome treba stati u točno određenom momentu - kad smjesa sa špatule lagano pada poput lave.
  7. (Pogledajte u gore priloženom videu)
  8. Na lim rasprostite pek papir pa smjesu istisnite (pomoću vrećice) u obliku krugova.
  9. Kad ste popunili lim kružićima, po tri puta lupite limom o radnu površinu kako bi se smjesa slegla i izbacila višak zraka.
  10. Ostavite ih da se suše na sobnoj temperaturi (po mogućnosti bez puno vlage) pola sata do 45 minuta dok se na njima ne stvori tanka opna koja sprečava pucanje kolačića kad ih pečete.
  11. Pecite ih 13-15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva.
  12. Gotovi su kad su tvrdi na dodir.
  13. Izvadite ih iz pećnice, maknite s lima ali ostavite na pek papiru da se hlade. Papir skinite tek kad se ohlade. Dva poklopca spajajte s kremom po vlastitom izboru. Ja sam radio ovu s bademom i bijelom čokoladom
Krema od badema i bijele čokolade
  1. Vrhnje zagrijte pa u njemu otopite čokoladu.
  2. Dodajte maslac na sobnoj temperaturi i dobro pomiješajte mikserom.
  3. Umiješajte bademe i žlicu meda.
  4. Ostavite da se ohladi par sati.
Adapted from M's Bakery
Adapted from M's Bakery
Moja kuhinja - stranica za prave gurmane :) https://moja-kuhinja.com.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: