Buttermilk – mlaćenica

Od : | 0 komentara | On : ožujak 19, 2014 | Kategorija : - Korisni savjeti, Zamjene

Sigurno ste u mnoštvu britanskih ili američkih recepata našli pojam “buttermilk”… Nakon toga ste, kao i ja u početku, okrenuli stranicu i tražili dalje dok ne naiđete na neki recept čije sastojke možete pronaći u svojoj kuhinji ili barem u obližnjem supermarketu. E pa da ste znali koliko je jednostavno napraviti zamjenu, vjerojatno bi već ispekli “buttermilk palačinke” ili neke druge slastice…

Original: Buttermilk je zapravo tekućina koja ostaje nakon “mlaćenja” maslaca. Od tuda dolazi i naša riječ – mlaćenica.

Zamjena – verzija 1:

1 cup (2,4 dcl) mlijeka + 1 žlica limunovog soka – pomiješati i ostaviti minimalno 5 minuta. Nakon toga pomiješati još jednom

Zamjena – verzija 2:

1 cup (2,4 dcl) mlijeka + 1 žlica alkoholnog octa – pomiješati i ostaviti minimalno 5 minuta. Nakon toga pomiješati još jednom

Zamjena – verzija 3:

1/4 količine mlijeka + 3/4 količine jogurta – dobro izmutiti u jednoličnu smjesu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: