Kokosovo mlijeko iz kućne radinosti

Od : | 0 komentara | On : ožujak 19, 2014 | Kategorija : - Korisni savjeti, Zamjene

kokosovo mlijeko

S obzirom da sam preškrt platiti 30-ak kuna za limenku kokosovog mlijeka (nerijetko prilično loše kvalitete), odlučio sam preokrenuti internet kako bih pronašao jednostavan, a jeftiniji način… I pronašao sam ga… Potrebna vam je samo voda i kokosovo brašno… 

Original: Svi znate da je kokos sačinjen od smeđe “dlakave” kore, bijelog mesnatog dijela i tekućeg dijela. Taj tekući dio mnogi pogrešno nazivaju kokosovim mlijekom – to je kokosova voda. Mlijeko se zapravo dobije od mesnatog dijela.

Zamjena:

1 šalicu kokosovog brašna preliti s 2 šalice vruće vode i ostaviti da stoji sat vremena. Miksati u multipraktiku na najvećoj brzini nekoliko minuta. Procijedite kroz fino sito ili još bolje – kroz gazu.

Ova količina je dovoljna za cca 1/2 litre kokosovog mlijeka kojeg možete koristiti za pripremu raznih egzotičnih jela ili koktela. U frižideru može stajati 3-5 dana. Prilikom stajanja, na vrhu će se skupljati gušća krema, ali neka vas to ne brine – prije upotrebe samo dobro promućkajte.

Ostatak kokosa koji je ostao u situ/gazi možete iskoristiti za kolače, samo morate znati da okus više neće biti onako intenzivan kao što je bio prije izrade mlijeka.

Recepti s kokosovim mlijekom:

Piña colada panna cotta
Indijska piletina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: