Tandoori masala – indijska mješavina začina

Od : | Komentari isključeni za Tandoori masala – indijska mješavina začina | On : travanj 4, 2014 | Kategorija : - Korisni savjeti, Začini

zacinske mjesavine

Tandoor je ovalna glinena (ili u moderno vrijeme metalna) pećnica koja se u Indiji koristi za pripremanje mnogih oblika hrane. Koristi se za pečenje ili za kuhanje (u glinenim posudama)… Temperatura koja se postiže u takvoj pećnici može biti i do 480 stupnjeva celzijusa.

A s obzirom da su Indijci poznati po svojoj začinjenoj hrani, postoji posebna začinska mješavina koja se zove tandoori. S obzirom da vjerojatno nemate takvu pećnicu doma, vesela vijest je da neke varijante ovih jela možete pripremiti u običnoj pećnici ili na grillu…

Kako napraviti Tandoori začinsku mješavinu:

1 žlica đumbira u prahu
1 žlica sjemenki korijandera
1 žlica kumina
1 žlica crvene paprike
1 žlica papra
2 žličice soli
1 1/2 žličice kurkume
1 1/2 žličica muškatnog oraha
1 1/2 žličica klinčića
1 1/2 žličica cimeta

Sve sastojke dobro usitniti u mužaru ili mlincu. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi

Recepti s tandoori začinskom mješavinom:

Salata od piletine i ananasa
Indijska piletina

%d blogeri kao ovaj: