Cheesecake

Od : | 0 komentara | On : svibanj 10, 2014 | Kategorija : - Tema mjeseca

Cheesecake s jagodama 2

Ovomjesečna tema je jedna od najpopularnijih slastica današnjice – Cheesecake…

Jeste li znali da priprema ovog kolača seže još u drevnu Grčku, gdje su poslasticu od sira, brašna i meda nudili sportašima prije Olimpijskih igara. Najstariji zapisan recept je onaj starogrčkog liječnika Aegimusa koji je napisao knjigu o umjetnosti spravljanja ovog jela. Nakon starih Grka, kolač su preuzeli i stari Rimljani koji su osnovnom receptu dodali jaja.

A nakon tog početka i mnoštva stoljeća, stigli smo u modernu eru, u kojoj gotovo svaka zemlja ima svoju inačicu ovog jela. Njemački kaesekuchen, francuski quiche od sira, poljski semik ili grčka tiropita – i naravno neizostavni i danas najpopularniji tzv. američki cheesecake samo su neke od varijacija danas poznatih u svijetu.

Krem sir – osnova za svaki cheesecake

A upravo taj američki je nastao sasvim slučajno, kad je u 19. stoljeću američki mljekar James Kraft (pokušavajući napraviti francuski sir Neufchatel) stvorio danas svjetski popularnu Philadelphiu, koja uz Digestiv kekse postaje neizostavni sastojak američkih verzija ovog kolača.

Međutim, ne morate kupovati preskupu Philadelphiu ili nešto jeftinije verzije krem sireva poput ABC i sličnih. Postoji jedan savršeno jednostavan recept kako napraviti krem sir kod kuće, kombinirajući svježi sir i vrhnje za šlag. U svim daljnjim receptima, koristio sam upravo taj recept i svaki puta se pokazao dobar. A treba vam tek nekoliko minuta za izradu… 

domaci sirni namaz-001

Krem sir iz kućne radinosti

Cheesecake na Mojoj kuhinji

Klikom na slijedeće slike možete pogledati neke od do sada objavljenih recepata za Cheesecake na Mojoj kuhinji. Bit će ih kroz vrijeme još, a kako budu izlazili stavljat ću ih ovdje da svi budu na jednom mjestu… Hoćete li ga raditi u obliku torte, ili kao brzu poslasticu u čašama? S pečenjem ili bez njega? S dodatkom voća ili možda čokolade? Na kraju je ipak izbor samo vaš…

Cheesecake s limetom (bez pečenja)

Cheesecake s limetom (bez pečenja)

Cheesecake s jagodama

Cheesecake s jagodama

Banana cheesecake

Banana cheesecake

Japanski cheesecake

Japanski cheesecake

Jednostavni japanski cheesecake

Jednostavni japanski cheesecake

Perfect lemon cheesecake

Perfect lemon cheesecake

Crispy cheesecake u čaši

Crispy cheesecake u čaši

Brzi cheesecake u čaši

Brzi cheesecake u čaši

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Cheesecake s bijelom čokoladom i malinama

Cheesecake s bijelom čokoladom i malinama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: