Shawarma – arapska začinska mješavina

Od : | Komentari isključeni za Shawarma – arapska začinska mješavina | On : srpanj 25, 2015 | Kategorija : - Korisni savjeti, Začini

Shawarma je arapski način pripreme mesa koji podsjeća na nama poznatije kebabe ili gyrose. Meso (janjetina, piletina, puretina, junetina, teletina ili miješano) se slaže u slojeve te se nekoliko sati peče na laganoj vatri, a zatim se reže oštrim nožem i “pakira” u pita bread. Sama riječ dolazi iz turskog jezika i znači “vrtiti se” s obzirom da se tako složeni slojevi vrte na okomito postavljenom ražnju dok se peku. Razlika u odnosu na kebab ili gyros je upravo u ovoj začinskoj mješavini u kojoj se meso marinira nekoliko sati.

Kako napraviti Shawarma začinsku mješavinu:

1 žlica kumina
1 žlica crvene paprike
1/2 žlice pimenta
1/2 žlice kurkume
2 žličice češnjaka u prahu
2 žličice cimeta
1 žličica kajenskog papra
1 žličica crnog papra
1/2 žlice soli

Sve sastojke dobro usitniti (ako ne koristite mljevene) i pomiješati. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi

Recepti sa Shawarma začinskom mješavinom:

Domaća pileća shawarma

%d blogeri kao ovaj: