Cheesecake u čaši s džemom od naranče

Od : | Komentari isključeni za Cheesecake u čaši s džemom od naranče | On : veljača 5, 2018 | Kategorija : Nekategorizirano

Cheesecake u čaši s džemom od naranče

Već znate da volim cheesecake u svim oblicima… Pečeni, nepečeni, u obliku torte, u čašama… Ovaj put na redu je “to go” varijanta, dakle u čaši. Ali za razliku od dosadašnjih verzija u čašama, ovaj se peče pa ima onaj karakterističan (ja ga zovem “pravi”) cheesecake okus. 

Naravno, umjesto džema od naranče, možete dodati džem po želji ili napraviti preljev od nekog bobičastog voća.

Cheesecake u čaši s džemom od naranče

Takozvana "to go" varijanta cheesecakea u kombinaciji s narančom...
Slijed Desert
Kuhinja Ostalo
Priprema 20 minutes
Kuhanje 40 minutes
Spremno za 5 hours
Porcija 8 čašica
Autor daliborce

Sastojci

Podloga:

  • 100 gr keksa McVitie’s Digestive
  • 40 gr otopljenog maslaca
  • 2 žlice šećera

Cheese krema:

  • 600 gr krem sira
  • 100 gr šećera
  • 1 jaje
  • 1 žlica korice limuna
  • 1 žlica vanilije
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • prstohvat soli

Druga krema:

  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 100 gr kiselog vrhnja
  • 2 žlice narančinog soka
  • 1 žlica narančine kore
  • 2 žlice šećera u prahu

I još:

  • 200 gr džema od naranče

Postupak

  1. Za podlogu izmiksajte kekse pa im dodajte šećer i otopljeni maslac. Dobro pomiješajte i utisnite na dno svake čašice. Stavite čašice u protvan ili neki drugi kalup pa pecite na 175 stupnjeva cca 8 minuta.
  2. Cheese krema - kao i uvijek kod cheesecakea koji se peče, važno je da svi sastojci za ovu kremu budu na sobnoj temperaturi. Prvo dobro izmutite krem sir sa šećerom. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke (jaje, limunovu koricu, vaniliju, žlicu vrhnja i malo soli) i sve dobro pomiješajte.
  3. Rasporedite kremu preko podloge u čaše (do otprilike polovice visine). Stavite opet u protvan ili kalup pa u njega ulijte kipuću vodu. Voda bi trebala doći do otprilike trećine visine kreme u čašama. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva i pecite 30 minuta. Nakon 30 minuta ugasite pećnicu, lagano otškrinite vrata (podmetnite kuhaču ili nešto slično), a cheesecake ostavite u njoj da se postupno hladi još 5-10 minuta.
  4. Izvadite cheesecake čašice iz pećnice i pustite da se prvo ohlade na sobnu temperaturu, pa ih stavite u frižider na par sati. U svaku čašicu dodajte po dvije žlice džema od naranče (ili po vašoj želji nekog drugog džema ili preljeva).
  5. Druga krema je zapravo aromatizirani šlag uz dodatak malo kiselog vrhnja. Prvo istucite vrhnje za šlag, dodajte šećer u prahu, ostatak kiselog vrhnja te narančin sok i koricu. Sve dobro istucite da dobijete čvrstu smjesu. Prebacite preko prethodnog sloja i dobro ohladite.

Bilješke

Naravno, umjesto džema od naranče, možete dodati džem po želji ili napraviti preljev od nekog bobičastog voća.

%d blogeri kao ovaj: