Za sve one kojima su se dopali oni čoko-banana muffini, slijedi još jedna slastica sličnog okusa… Ovaj se put radi o jednostavnoj i brzoj torti 😉 Trebate samo paziti da ju ne prepečete, jer je poanta da bude sočna poput browniesa…

Na kraju sve možete samo posipati šećerom u prahu ili, kao ja, preliti klasičnim ganachom… Ako pak želite doznati malo više o ovoj mješavini vrhnja i čokolade koja je postala jedna od osnova slastičarstva, bacite oko na ovu objavu koja je u potpunosti posvećena ganachu u svim oblicima…

brza coko-banana torta

Brza čoko-banana torta
Priprema
10 mins
Kuhanje
40 mins
Spremno za
2 hrs
 

Kao veliki brownie obogaćen bananom 🙂

Slijed: Desert
Kuhinja: Američka
Porcija: 20 šnita
Autor: daliborce
Sastojci
Za tortu:
  • 230 gr glatkog brašna
  • 100 gr kakaa
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 200 gr šećera
  • 1 žličica vanilije (ili vanilin šećer)
  • 1 prstohvat soli
  • 3-4 mekane banane
  • 2 jaja
  • 1,2 dcl biljnog ulja
  • 2,4 dcl mlake vode
  • 1,2 dcl mlijeka
Za ganache:
  • 200 gr tamne čokolade
  • 2 dcl vrhnja za šlag
Postupak
  1. U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (poželjno je da ih prosijete kako ne bi bilo grudica, posebno kod kakaa).
  2. U drugoj posudi izgnječite banane drobilicom za krumpir pa dodajte sve ostale mokre sastojke i pomiješajte.
  3. Sjedinite suhe i mokre sastojke (špatulom ili kuhačom) lagano miješajući dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  4. Ulijte smjesu u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Probajte čačkalicom da vidite kad je gotovo. Treba biti sočno, a ne suho. Stavite tortu da se hladi.
  5. Za čokoladni ganache zagrijte vrhnje za šlag (ali pazite da ne zakipi).
  6. Prelijte vrhnje preko sitno sjeckane čokolade, ostavite nekoliko minuta da se čokolada lagano počne topiti. Nakon toga miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  7. Prelijte preko ohlađene torte i stavite na hlađenje.