Evo jedne varijante kiflica koje možete zamijesiti dosta brzo, a kako se kao sredstvo za dizanje koristi prašak za pecivo, ne morate čekati da se tijesto digne, već su jako brzo gotove. Što se tiče nadjeva, samo o vama ovisi što ćete koristiti i hoće li biti u slanoj ili slatkoj varijanti…

brze kiflice sa sirom

Ja sam sitno nasjeckao šunku i sir pa sve povezao s dvije žlice sirnog namaza.

brze kiflice sa sirom

Brze kiflice sa sirom
Priprema
30 mins
Kuhanje
20 mins
Spremno za
40 mins
 

Tijesto u koje je dodan svježi sir pa su kiflice jako mekane, a umjesto kvasca se koristi prašak za pecivo pa nema nekoliko sati čekanja prije nego navalite 🙂

Slijed: Kruh i peciva, Snack
Kuhinja: Domaća
Porcija: 16 kiflica
Autor: daliborce
Sastojci
Za tijesto:
  • 300 g svježeg sira
  • 1,2 dcl mlijeka
  • 1,5 dcl ulja
  • 2 jaja
  • 500 gr glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
Za punjenje (ideja):
  • 50 gr šunke
  • 50 gr sira
  • 2 žlice krem sira
  • sol i papar po želji
Za premaz i posip:
  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • sezam
Postupak
  1. Za nadjev sitno nasjeckajte ili naribajte šunku i sir, dodajte krem sir koji će ih povezati. Začinite po želji i ostavite sa strane dok pripremate tijesto.
  2. Svježi sir, mlijeko, ulje i jaja dobro pomiješajte pa dodajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. Od svih sastojaka uz pomoć kuhače ili špatule zamijesite glatko tijesto. Ili si pomozite mikserom s kukama za tijesto. Ono će biti jako ljepljivo - to je takvo tijesto, nemojte dodavati više brašna jer ćete dobiti pretvrde kiflice.
  4. Kad se tijesto sjedini prebacite ga na dobro pobrašnjelu podlogu, još malo posipajte brašnom i razvaljajte u krug.
  5. Krug razrežite na šesnaestine pa na rubove stavite žličicu nadjeva i rolajte u kiflice.
  6. Slažite ih na lim prekriven pek papirom, premažite razmućenim jajem s malo vode i posipajte sjemenkama sezama.
  7. Pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva.