Evo nakon već nekoliko recepata s prezrelim bananama, došao je na red i ovaj choco-banana bread… Izvana možda izgleda kao da je pregorio (zbog izrazito tamne boje), ali je sočan i mekan… Navodno takav ostane i nekoliko dana – ja ne znam jer moj nikad nije izdržao drugi dan 🙂

Choco-banana bread
Priprema
10 mins
Kuhanje
50 mins
Spremno za
1 hr
 

Još jedan od recepata za iskorištavanje prezrelih banana 🙂

Slijed: Desert, Doručak
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 10
Autor: daliborce
Sastojci
  • 140 gr glatkog brašna
  • 60 gr kakaa
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 3 zrele (pa i prezrele) banane
  • 60 gr otopljenog maslaca
  • 0,6 dcl ulja
  • 150 gr smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer
  • 100 gr tamne čokolade
Postupak
  1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol.

  2. U drugoj posudi prvo izgnječite banane pa im dodajte otopljeni (mlaki) maslac, ulje, šećer, jaje i vaniliju. Dobro pomiješajte pa u smjesu dodajte i prethodne suhe sastojke.

  3. Umiješajte 100 gr tamne čokolade nasjeckane na kockice ili ako imate - čokoladne kapljice. 

  4. Prebacite u kalup za kruh (obložen pek papirom) i pecite 50-60 minuta na 175 stupnjeva (provjerite čačkalicom kad je gotovo).

Bilješke

Ova količina je dovoljna za klasični kalup za kruh dimenzija cca 9 x 28 cm