Dvostruko čokoladni muffini s kakaom i komadićima čokolade… A kad još dodate i bananu… Mmmmm… Evo jedne od ideja kako iskoristiti banane koje niste iskoristili u idealnom stanju već su postale prezrele…

Za one koji se prvi put susreću s muffinima važna stavka – ne koristite mikser i slična pomagala. Muffini se uvijek rade isključivo ručnim miješanjem posebno suhih sastojaka, posebno vlažnih i onda se te dvije mješavine samo lagano kuhačom ili nekim drugim pomagalom pomiješaju.

choco banana muffin 1


Choco-banana muffini
Priprema
15 mins
Kuhanje
25 mins
Spremno za
40 mins
 

Dvostruko čokoladni muffini s kakaom i komadićima čokolade uz dodatak banane

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 15 muffina
Autor: daliborce
Sastojci
  • 200 gr oštrog brašna
  • 200 gr šećera
  • 30 gr kakaa
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 3-4 zrele banane
  • 80 ml biljnog ulja
  • 1 jaje
  • 150 gr choco chipsa ili sjeckane čokolade
Postupak
  1. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj posudi – brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, sol, prašak za pecivo.
  2. Pomiješati vlažne sastojke u drugoj posudi – izgnječiti dobro zrele (pa i prezrele) banane drobilicom za krumpir ili vilicom pa dodati ulje i jaje.

  3. Lagano pomiješati dvije smjese pa dodati choco chips ili sjeckanu čokoladu. Ako izaberete ovu drugu opciju, onda je prijedlog da imate veličine ne manje od 1/4 kockice jer će se inače čokolada skroz otopiti, a ovako ćete je osjetiti pod zubima.
  4. U kalup složite papirnate ili silikonske košarice te punite muffine smjesom (nešto manje od vrha).
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva cca 25 minuta za klasičnu veličinu muffina ili 18-20 minuta za mini muffine.

Bilješke

Ovo je idealan način kako na ukusan način iskoristiti prezrele banane