Kao i uvijek kad banane počnu “odlaziti”, na red dođe neka od verzija banana breada… Na ovim stranicama ima već nekoliko takvih – ekstra tamni choco-banana bread, integralni banana bread s medom i kokosovim uljem, ali i nekoliko finih muffin varijanti – Choco-banana muffini ili Crno-bijeli choco banana muffini… A sadda i ova verzija s dodatkom malina i čokoladnih kapljica…

Coko malina banana bread

Kao i uvijek, izrada je krajnje jednostavna, ne trebate paliti ni mikser… Samo pomiješajte sve suhe sastojke, sve vlažne, sjedinite ih, dodate dodatke po želji i pečete…


Choco-malina-banana bread
Priprema
10 mins
Kuhanje
50 mins
Spremno za
1 hr
 

Još jedna verzija finog kolača koji "spašava" vaše pocrnjele banane

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Tagovi: banana, bread, čokolada, maline
Porcija: 10 šnita
Autor: daliborce
Sastojci
  • 240 gr glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 3 zrele banane
  • 1,2 dcl ulja
  • 0,6 dcl mlijeka
  • 2 jaja
  • 100 gr šećera
  • 100 gr tamne čokolade ili čoko kapljica
  • 150 gr smrznutih malina
Postupak
  1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.

  2. U drugoj posudi izgnječite banane pa dodajte jaja, ulje, mlijeko i šećer. Sve dobro sjedinite.

  3. Dodajte prvu mješavinu u drugu i miješajte lagano sa špatulom, nemojte premiješati.

  4. Na kraju umiješajte i sjeckanu čokoladu (ili kapljice) te smrznute maline. Ostavite malo malina i čokolade za kasnije.

  5. Prebacite u kalup za kruh (obložen pek papirom), po vrhu rasporedite onih par malina i čokolade koje ste sačuvali i pecite 50-60 minuta na 175 stupnjeva (provjerite čačkalicom kad je gotovo).

Bilješke

Ova količina je dovoljna za klasični kalup za kruh dimenzija cca 9 x 28 cm