Nakon nedavno objavljene čoko-malina torte, evo još jedne slastice istih okusa… Samo nešto jednostavnija i brže gotova 🙂

coko malina oreo tart

Čoko malina oreo tart
Priprema
30 mins
Spremno za
2 hrs 30 mins
 

Brzo gotovo, a prava bomba 🙂

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 12 porcija
Autor: daliborce
Sastojci
Podloga od keksa:
  • 30-ak oreo keksa
  • 50 gr otopljenog maslaca
Preljev od malina:
  • 200 gr malina
  • 2 žlice limunovog soka
  • 30 gr šećera
  • 1 žlica gustina
Ganache
  • 200 gr tamne čokolade
  • 2 dcl vrhnja za šlag
Postupak
Preljev od malina:
  1. Maline dobro izblendajte pa dodajte limunov sok, šećer i gustin. Sve dobro pomiješajte pa stavite na vatru. Kad počne kipiti smanjite vatru i kuhajte još nekoliko minuta da se zgusne. Stavite hladiti (mora biti bar na sobnoj temperaturi)

Podloga od keksa:
  1. Izmiksajte dobro kekse pa im dodajte otopljeni maslac. Sve dobro pomiješajte pa utisnite u kalup za tart (na dno i uz rubove).

  2. Stavite u frižider na 15-ak minuta da se stisne.

Ganache:
  1. Vrhnje za šlag stavite zagrijavati na laganoj vatri, a čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće i stavite u zdjelu.

  2. Kad je vrhnje vruće (ali ne smije zakipiti) prelijte ga preko čokolade. Ostavite tako minutu-dvije da se čokolada lagano počne topiti.

  3. Nakon minutu-dvije krenite miješati (najbolje silikonskom špatulom) dok se kompletna čokolada ne otopi i ne sjedini s vrhnjem.

Slaganje:
  1. Podlogu prvo premažite tankim slojem preljeva od malina pa preko toga pažljivo prebacite pripremljeni ganache.

  2. Sve stavite u frižider minimalno dva sata.

Bilješke

Mjere su za kalup za tart 34x10 cm.