Već je dugo vremena na ovim stranicama recept za fine choco-banana muffine. Idealan recept za ljubitelje ovog čokoladno voćnog okusa u kojem možete upotrijebiti banane koje su već prilično “na izdisaju”.

Ovaj put – malo drugačiji recept i dvobojni muffini 🙂

Crno bijeli choco banana muffini


Crno-bijeli choco banana muffini
Priprema
10 mins
Kuhanje
25 mins
Spremno za
40 mins
 

Za ljubitelje čokolade i banane - brzinski muffini

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 12 muffina
Autor: daliborce
Sastojci
  • 200 gr oštrog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta
  • 3 veće zrele banane
  • 0,8 dcl biljnog ulja
  • 1 jaje
  • 150 gr šećera
  • 70 gr tamne čokolade
Postupak
  1. Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi – brašno, sodu bikarbonu, sol, prašak za pecivo i cimet.
  2. Pomiješati vlažne sastojke u drugoj posudi – izgnječiti dobro zrelu (pa i prezrelu) bananu drobilicom za krumpir ili vilicom pa dodati ulje, jaje i šećer.
  3. Lagano pomiješati dvije smjese pa podijeliti na pola. U jednu polovicu umiješati otopljenu čokoladu (možete ju otopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici).
  4. Punite kalupe za muffine nešto manje od ruba i to s pola bijele, pola tamne smjese. Za to je najjednostavnije koristiti jednokratne vrećice za ukrašavanje.
  5. Pecite na 175 stupnjeva oko 25 minuta.