Ako volite tartar umak, ovdje je jedna od verzija koju možete napraviti kod kuće. Ono što je super je što se možete poigrati s okusima i dodati još malo onog što volite ili maknuti ono što vam se ne sviđa…


Tartar umak
Priprema
10 mins
Spremno za
10 mins
 

Poznati umak na bazi majoneze s kaparima, krastavcima i limunom...

Slijed: Umaci i namazi
Kuhinja: Francuska
Porcija: 100 grama
Autor: daliborce
Sastojci
  • 90 gr majoneze (jedna vrećica)
  • 2-3 sitno sjeckana kisela krastavca (oko 2 žlice)
  • 10-ak sitno sjeckanih kapara (oko 1 žlica)
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 limun
  • 1 žličica senfa
  • sol, papar
Postupak
  1. U majonezu dodajte sitno sjeckane krastavce i kapare, pritisnuti češnjak, koricu jednog limuna i sok od polovice te žličicu senfa.

  2. Sve sastojke dobro pomiješajte i posolite i popaprite po želji. Ako vam fali kiseline, dodajte još malo limunovog soka.