Ja sam u ovu verziju dodao slaninu, šampinjone, poriluk i sir, ali lako se možete poigrati i s drugim namirnicama koje imate doma i koje volite 🙂 Koristio sam kalup za quiche veličine 18 cm, a i tu se možete snaći pa smjesu prebaciti u kalup za muffine ili bilo kakav drugi kalup. Samo pazite na veličinu pa prema tome prilagodite i omjere.

Prvo sam na dno posude složio trakice slanine…

Preko njih položio svoj nadjev…

I sve prelio smjesom jaja i mlijeka uz dodatak kockica sira…

fittata iz pecnice


Frittata iz pećnice
Priprema
10 mins
Kuhanje
20 mins
Spremno za
30 mins
 

Jedna od varijanti frittate - ovaj put sa šampinjonima, porilukom i slaninom

Slijed: Doručak
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 2 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 3 jaja
  • 0,3 dcl mlijeka
  • 100 gr pancete ili slanine
  • 3-4 šampinjona
  • 1/2 poriluka
  • 100 gr cheddar sira
  • sol papar
  • malo maslinovog ulja
Postupak
  1. Na malo ulja popržite sjeckane šampinjone i poriluk s malo majčine dušice pa ostavite da se malo prohladi.
  2. Lagano izmutite jaja i mlijeko pa dodajte soli i papra po želji.
  3. U kalup za quiche složite trake pancete ili slanine da pokriju dno i stijenke. Preko toga složite šampinjone i poriluk, prelijte smjesom jaja i mlijeka te dodajte kockice sira. Pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva (smjesa više ne smije biti tekuća, a odozgora će lagano porumeniti).
  4. Prije posluživanja pustite da odstoji bar 5 minuta.
Bilješke

Koristio sam kalup za quiche veličine 18 cm