Evo još jedne verzije frittate koja okusima vuče na Grčku… Jaja, baby špinat i feta sir… Dobitna kombinacija 🙂

frittata s baby spinatom i fetom 1


Frittata s baby špinatom i fetom
Priprema
5 mins
Kuhanje
15 mins
Spremno za
20 mins
 

Jaja, baby špinat i feta sir

Slijed: Doručak
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 2 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 manjeg luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 gr baby špinata
  • 4 jaja
  • 100 gr feta sira
  • sol i papar
Postupak
  1. Zagrijte pećnicu (grill funkcija ako postoji) na 200 stupnjeva.
  2. Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckani luk na nekoliko minuta.
  3. Zatim dodajte sjeckani ili protisnuti češnjak te baby špinat i malo ga zagrijte samo dok špinat ne povene.
  4. Jaja lagano zamutite, dodajte malo soli i papra (pazite na sol jer je feta slana) i prelijte preko povrća. Pecite na srednjoj vatri dok donja strana ne bude gotova.
  5. Posipate mrvljenom fetom i ubacite u pećnicu na 2-3 minute dok odozgora ne bude pečena.