Ako netko još ne vjeruje, ova juha će ga uvjeriti u to da je menta savšena biljka ne samo u slatkim već i u slanim jelima… Od arapskih salata, preko jednostavnih jogurt umaka, do ovakvih juha… Vizualno prekrasna zelena, a okusom posebna… Isplati se probati 😉

Gusta juha od graška, mente i špinata
Priprema
10 mins
Kuhanje
20 mins
Spremno za
30 mins
 

Fina zelena juha...

Slijed: Juha
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 4
Autor: daliborce
Sastojci
  • 450 gr smrznutog graška
  • 1 veći krumpir
  • 5 dcl povrtnog (ili pilećeg) temeljca
  • nekoliko grančica svježe mente
  • 100 gr špinata
  • sol, papar
  • grčki jogurt
Postupak
  1. Krumpir ogulite i nasjeckajte na sitne kockice (da bude što prije gotov) pa zajedno s mentom i graškom stavite kuhati u pola litre temeljca. 

  2. Nakon 15-ak minuta dodajte i špinat, kuhajte minutu-dvije pa sve usitnite štapnim mikserom. Ako koristite baby špinat, možete ga samo ubaciti pred miksanje. 

  3. Začinite sa soli i paprom i poslužite s malo grčkog jogurta.