Rekao bih da ne postoji jednastavnija, sočnija, a možda i ukusnija, verzija pripreme pite od sira s gotovim korama… Ok ona verzija rolane pite koju sam već objavio je super ukusna, kore djeluju kao da ste ih doma sami razvlačili, ali ipak je mrvicu kompliciranija za pripremu… A ova, čas posla…
Lagano namašćen lim i jedna kora na dno… Sačuvajte još jednu za vrh…
Nakon toga, sve ostale lagano zgužvajte (aaaaa, odatle ime) i umočite u pripremljenu smjesu pa slažite jednu do druge…
Ostatak smjese prelijte preko i poklopite onom jednom sačuvanom korom. Rubove malo ugurajte između ruba lima i pite. Preko svega stavite komadiće maslaca i premažite vrhnjem…
Pecite i nakon toga uživajte…

Najjednostavniji, a posebno fini način za pripremu pite od sira s gotovim korama...
- 500 gr kora za pite ili savijače
- 4 jaja
- 500 gr svježeg sira
- 2 kisela vrhnja
- 1 tekući jogurt
- 1 dcl mineralne vode
- 1 žličica soli
- 1-2 žlice maslaca
-
Pripremite smjesu tako da lagano izmutite jaja pa dodate sir. Sve malo izgnječite i onda dodate 1 i pol vrhnje (pola nam treba kasnije), jogurt, mineralnu vodu i sol. Sve pomiješajte.
-
Lim za pečenje namažite maslacem. Na dno stavite jednu cijelu koru i još jednu sačuvajte za vrh.
-
Sve ostale kore lagano zgužvajte, umočite u pripremljenu smjesu i slažite jednu do druge preko one prve kore.
-
Ostatak smjese (ako je ostalo) prelijte preko pa poklopite onom zadnjom sačuvanom korom. Rubove malo pogurajte između lima i pite.
-
Preko svega rasporedite komadiće maslaca i premažite onom polovicom vrhnja koja je ostala.
-
Pecite na 200 stupnjeva 30-40 minuta.