U zadnje vrijeme se malo igram s vrstama brašna koje baš i nisam jako često koristio…

Tako je na red došlo i heljdino… A u kombinaciji s novim aparatom za vafle uz jabuke i cimet, bio je to pun pogodak… I za promjenu, jedan slatki doručak…

heljdini vafli s jabukama i cimetom


Heljdini vafli s jabukama i cimetom
Priprema
10 mins
Kuhanje
15 mins
Spremno za
25 mins
 

Eksperimentiranje s nekim ne toliko korištenim brašnima uz već dobro poznati okus jabuka i cimeta

Slijed: Doručak
Kuhinja: Ostalo
Autor: daliborce
Sastojci
Za vafle:
  • 2 jaja
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 prstohvat soli
  • 2-3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 125 gr glatkog brašna
  • 125 gr heljdinog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Za preljev s jabukama:
  • 2 jabuke
  • 50 gr maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
Postupak
Za vafle:
  1. Lagano izmutite jaja s uljem i mlijekom pa dodajte sol, šećer, cimet, brašno i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

  2. Stavite po dvije žlice smjese u aparat za vafle pa pecite na srednjoj temperaturi 3-4 minute.

Za preljev s jabukama:
  1. Jabuke ogulite, nasjeckajte i stavite dinstati na otopljeni maslac. Dodajte šećer i cimet, pomiješajte i dinstajte nekoliko minuta dok jabuke malo ne omekšaju.

  2. Prelijte topli preljev preko vafli i uživajte 🙂

Bilješke

Umjesto heljdinog brašna možete koristiti i neko drugo brašno u istom omjeru ili koristiti svih 250 gr glatkog pšeničnog.