Nakon što smo u prethodnoj objavi saznali puno toga starog i novog o hummusu, a dao sam vam i svoj osnovni recept, red je da napravimo i jedan mali pomak. Za nešto svježiju verziju ovog poznatog namaza pobrinuo se dodatak avokada, limete i mente.


Hummus s avokadom
Priprema
10 mins
Spremno za
10 mins
 

Poznati namaz s malim pomakom...

Slijed: Umaci i namazi
Kuhinja: Arapska, Mediteranska
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 limenka slanutka 240 gr ocijeđenog
  • 1 žlica tahini paste ili 2 žlice sezama
  • 1 avokado
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice soka limete
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 žličice kumina
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 10-ak listova mente ili matičnjaka
Postupak
  1. Ako koristite sjemenke sezama umjesto tahini paste, tostirajte ih na suhoj tavici nekoliko minuta da puste svoju aromu. Pazite samo da ne pretjerate jer tada nemaju baš fini okus.
  2. Avokado bi trebao biti što zreliji (čak i prezreli). Očistite ga i izvadite njegovo meso.
  3. Sve sastojke ubacite u blender i dobro izmiksajte. Po vlastitom ukusu se poigrajte začinima. Po potrebi dodajte više ili manje maslinovog ulja kako bi dobili maziviji hummus.
Bilješke

Hummus prebacite u posudu koju možete hermetički zatvoriti i može vam trajati u frižideru i do tjedan dana.