Već sam na nekoliko recepata naučio da je teško neko jelo klasificirati “zdravijim” jer uvijek postoje ljudi koji neke namirnice ne smiju…

banana bread s medom cimetom i integralni brasnom

Pa eto, umjesto prve verzije naslova koji je trebao biti – zdraviji banana bread, ipak sam odustao i samo nabrojao sastojke koji se koriste. Ukoliko želite “uobičajeniji” banana bread, umjesto integralnog brašna koristite obično glatko, umjesto meda šećer, a umjesto kokosovog ulja – obično biljno…

Isto tako, ja sam dodao čokoladne komadiće, a vi možete uz njih dodati i razne orašaste plodove ako ih volite…

banana bread s medom cimetom i integralni brasnom


Integralni banana bread s medom i kokosovim uljem
Priprema
10 mins
Kuhanje
50 mins
Spremno za
1 hr
 

Jedna malo drugačija verzija ove slastice

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 10 porcija
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1,2 dcl kokosovog ulja (otopljenog)
  • 1,2 dcl meda
  • 2 jaja
  • 2-3 banane (što zrelije)
  • 0,6 dcl mlijeka
  • 240 gr integralnog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta
  • 1 prstohvat soli
  • 50 gr tamne čokolade
  • orasi, lješnjaci (po želji)
Postupak
  1. Pomiješajte sve tekuće sastojke - kokosovo ulje, med, jaja, izgnječene banane i mlijeko u jednoj posudi.

  2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet i sol pa sjedinite s tekućim sastojcima. Miješajte lagano sa špatulom, nemojte premiješati.

  3. Po želji umiješajte komadiće čokolade i/ili orašaste plodove. Prebacite u kalup za kruh (obložen pek papirom) i pecite 50-60 minuta na 165 stupnjeva (provjerite čačkalicom kad je gotovo).

Bilješke

Ova količina je dovoljna za klasični kalup za kruh dimenzija cca 9 x 28 cm