Kako stiže jesensko i zimsko vrijeme, tako se i neke krepkije juhe sve češće nađu na mom meniju… Danas je na red došla jedna povrtna – s celerom i krumpirom… Jednostavna i fina (i zdrava) 🙂 Na kraju sam morao dodati malo pržene slanine, ali ako želite bezmesnu verziju, jednostavno taj dio ignorirajte…

juha od celera i krumpira


Juha od celera i krumpira
Priprema
10 mins
Kuhanje
30 mins
Spremno za
45 mins
 

Krepka juha za malo hladnije dane

Slijed: Juha
Kuhinja: Ostalo
Tagovi: celer, juha, krumpir
Porcija: 4 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 luk
  • 5-6 stabljika celera
  • 2 krumpira
  • malo ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol i papar po želji
  • pržena slanina kao dodatak (po želji)
Postupak
  1. Luk sitno nasjeckajte pa ga stavite dinstati na malo ulja dok ne omekša.

  2. Krumpir ogulite i narežite na kockice, a stabljikama celera, ako su malo deblje, odstranite one dosadne niti jer će ih biti teško usitniti (možete gulilicom), te ih nasjeckajte (stabljike, ne niti :-))

  3. Dodajte krumpir i celer luku, sve zalijte temeljcem pa kuhajte oko pola sata (dok povrće ne omekša).

  4. Štapnim mikserom sve usitnite te po želji dodatno začinite.