Još malo zelene na stranicama – juha s tikvicama uz blagi dodatak bosiljka…


Juha od tikvica s bosiljkom
Priprema
10 mins
Kuhanje
20 mins
Spremno za
30 mins
 

Jer zeleno je in

Slijed: Juha
Kuhinja: Ostalo
Tagovi: bosiljak, juha, tikvice
Porcija: 4 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • maslinovo ulje
  • 1/2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 tikvice
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 5-6 listova bosiljka
  • sol i papar
  • 4 žlice grčkog jogurta
Postupak
  1. Na malo maslinovog ulja staklasto prodinstajte narezani luk pa dodajte protisnuti češnjak i kockice tikvica.

  2. Prelijte temeljcem i kuhajte 20-ak minuta (dok tikvice ne omekšaju). Dodajte i bosiljak pa sve usitnite štapnim mikserom.

  3. Začinite po želji i poslužite sa žlicom grčkog jogurta.