Tijesto koje sam u ovom receptu koristio za slance, ovaj je put korišteno za kiflice punjene feta sirom. Kad sam ih radio, bio sam siguran da će to tijesto poslužiti svrsi i u još nekim receptima… Naravno, osim fetom, možete ga puniti raznim drugim sastojcima – pustite mašti na volju 🙂

kiflice s fetom

kiflice s fetom


Kiflice s fetom
Priprema
20 mins
Kuhanje
15 mins
Spremno za
2 hrs
 

Ove su kiflice punjene feta sirom, ali možete izabrati i neki drugi nadjev

Slijed: Kruh i peciva
Kuhinja: Domaća
Porcija: 16 kiflica
Autor: daliborce
Sastojci
Tijesto:
  • 500 gr glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1/2 dcl ulja
  • 100 gr kiselog vrhnja
  • 2,5 dcl mlake vode
Nadjev:
  • 150 gr feta sira
Preljev i posip:
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica sezama
Postupak
  1. Brašno pomiješati s kvascem, dodati sol, šećer, vrhnje, ulje. Postupno dodavati vodu i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se diže oko 30-40 minuta na toplijem mjestu, pokriveno plastičnom folijom ili platnenom krpom
  2. Dignuto tijesto podijeliti na 2 dijela. Svaki dio bacati (oko 10 puta) s visine u radnu podlogu. Bacanjem tijesta se postiže mekoća i lakoća tijesta

  3. Svaki dio tanko razvaljati u krug pa ga podijeliti na osmine. Puniti fetom i formirati kiflice pa ih slagati na lim za pečenje. Ostaviti ih da se dižu još 20-ak minuta

  4. Premazati ih razmućenim žumanjkom i posipati s malo sezama
  5. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva