Nakon prve napravljene verzije ovog kruha s mlaćenicom uz dodatak mozzarelle i parmezana, odmah je na red došla još jedna – ovaj put uz malo jači sir – cheddar, ribanu tikvicu i vlasac. Kao što sam na prvom receptu i pisao, mlaćenicu (ako je nemate) možete zamijeniti na jedan od ovih načina, a već imam u vidu jako puno novih verzija ovog brzog kruha tako da nastavite pratiti i dalje…

Kruh s mlacenicom cheddar sirom i tikvicama


Kruh s mlaćenicom, cheddar sirom i tikvicama
Priprema
10 mins
Kuhanje
50 mins
Spremno za
1 hr
 

Još jedna verzija brzog kruha

Slijed: Kruh i peciva
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 1 štruca
Autor: daliborce
Sastojci
  • 2,4 dcl mlaćenice
  • 1 jaje
  • 55 gr otopljenog maslaca + za kalup
  • 300 gr glatkog brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 100 gr ribanog cheddar sira
  • 1 ribana tikvica
  • 1 žličica suhog vlasca ili malo više svježeg
Postupak
  1. Kalup za kruh premažite maslacem pa ga obložite pek papirom. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.Kalup za kruh premažite maslacem pa ga obložite pek papirom. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.

  2. Tikvicu operite i naribajte. Prebacite u cjedilo i posolite pa ostavite dok pripremate ostatak da sol izvuče što više vode. Na kraju ju dobro procijedite (možete stisnuti snažno rukama formirajući "grudu" od tikvica kako bi što više tekućine izašlo).

  3. Malo izmutite jaje pa ga pomiješajte s mlaćenicom i otopljenim maslacem. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojka - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol. Zatim spojite te dvije smjese, miješajući špatulom ili kuhačom. Nemojte premiješati, bitno je samo da se sastojci dobro rasporede.

  4. Na kraju u smjesu umiješajte ribani sir, ribane i ocijeđene tikvice i vlasac pa sve prebacite u pripremljeni kalup. Iako vam se čini da je smjese malo, ona će se prilično podići tijekom pečenja.

  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 50-ak minuta. Napravite uobičajeni test čačkalicom da vidite je li kruh pečen.