Evo i trećeg dijela ove trilogije s grillanim ananasom… Nakon verzije s limetom i šećerom od mente te one s medom i cimetom, na red je došla i limunada… I ako se pitate zašto grillati ananas za ovu limunadu, nemojte… Jednostavno ju probajte i sve će vam biti jasno 🙂


Limunada s grillanim ananasom
Priprema
10 mins
Kuhanje
10 mins
Spremno za
30 mins
 

Limunada s ananasom, na malo drugačiji način

Slijed: Pića
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 2 litre
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 svježi ananas
  • 3 žlice šećera
  • 3-4 limuna
  • 1,5-2 l vode
Postupak
  1. Ananas očistite i narežite na trake. Stavite na grill tavu (suhu) i pecite na srednjoj vatri 5 minuta sa svake strane. 
  2. Ostavite par minuta da se malo ohladi pa ga zajedno sa sokom od limuna i šećerom stavite u blender i dobro usitnite.
  3. Dobiveni sok/pire procijedite kroz cjedilo da se riješite eventualnih većih komadića pa mu dodajte oko 1,5-2 litre vode (probajte sami, ovisi kakvu limunadu više volite).