Nakon osnovnog mojita te verzije s lavandom i borovnicama, slijedi još jedna izvedenica ovog poznatog karipskog koktela. Kao što sam već rekao, možete ga raditi s dodatkom raznog voća, ovisi što volite, a kod mene je danas na redu bio kivi…


Mojito s kivijem
Priprema
10 mins
Spremno za
10 mins
 

Poznati karipski koktel obogaćen kivijem

Slijed: Pića
Kuhinja: Karipska
Porcija: 3 dcl
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 kivi
  • 1/2 limete
  • 7-8 listića mente
  • 1/2 žlice šećera
  • 0,3 dcl bijelog ruma
  • 1,5 dcl gazirane vode
  • mrvljeni led
Postupak
  1. Kivi očistite pa izblendajte i stavite na dno čaše.

  2. Zatim dodajte limetu narezanu na kriške, šećer i listiće mente. Batićem za koktele ili bilo kakvim drugim tupim predmetom (vrh valjka za tijesto, kuhača...) nekoliko puta pritisnite sve sastojke da menta i limeta puste svoja ulja i sokove.

  3. Dodajte rum i mrvljeni led do pola čaše. Promiješajte pa dodajte gaziranu vodu.