Koliko god mi ništa pretjerano ne znači, Halloween ipak daje neku novu dozu inspiracije pa tako nastanu i ovakva jela – klasične američke palačinke, ali uz dodatak bundeve… I naravno, za ovu priliku prigodno ukrašene topljenom čokoladom 🙂 Buuuuu!

Palačinke s bundevom
Priprema
10 mins
Kuhanje
10 mins
Spremno za
20 mins
 

Klasik s dodatkom bundeve...

Slijed: Doručak
Kuhinja: Američka
Porcija: 2
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 jaje
  • 1,2 dcl mlaćenice (buttermilk)
  • 30 gr otopljenog maslaca (plus za tavu)
  • 100 gr pirea od bundeve
  • 2 žlice šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 90 gr glatkog brašna
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice cimeta
Postupak
  1. Pire od bundeve napravite tako da bundevu očistite, narežete i poškropite maslinovim uljem pa pečete na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta. Zatim usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Takav pire možete dodati u rižota, napraviti finu krem juhu, pomiješati s pire krumpirom...

  2. Ako nemate mlaćenicu, u istu količinu mlijeka iscijedite 1 žlicu limunovog soka, pomiješajte i ostavite nekoliko minuta da stoji.

  3. Sve sastojke dobro pomiješajte pa pecite na lagano namašćenoj tavi nekoliko minuta sa svake strane.