Dugo nisam jeo palačinke u ovoj vinskoj pjenici (wine chateau)… Vjerojatno od djetinjstva… Pa je bio red da se sjetim tog recepta… Kemijao sam s raznim Internet receptima i našao ovaj koji mi najviše pasao…

Za punjenje koristite ono što najviše volite, iako meni osobno najbolje pašu mljeveni orasi ili lješnjaci, a recept za palačinke možete pronaći na ovom linku 🙂


Palačinke u pjenici od vina
Priprema
5 mins
Kuhanje
5 mins
Spremno za
10 mins
 

Napunite palačinke punjenjem po želji i poslužite ih s ovom finom pjenicom od vina

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 4 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 12 palačinki
  • 1 žumanjak
  • 1 jaje
  • 50 gr šećera
  • 1,2 dcl bijelog vina
  • vanilija, cimet po želji
Postupak
  1. Pripremite palačinke prema svom receptu ili možete koristiti ovaj moj.
  2. Napunite ih po želji, meni uz ovu pjenicu najviše pašu mljeveni orasi.
  3. Pjenicu pripremate netom prije posluživanja. Pomiješajte jaje, žumanjak i šećer u posudi koju ćete kasnije staviti na paru - dakle metalnoj ili staklenoj. Dodajte bijelo vino te po želji začine koje namjeravate koristiti (cimet, vanilija, kakao pa čak i kava).
  4. Sve dobro pomiješajte pa stavite zdjelu iznad posude u kojoj ključa voda. Energično mutite pjenjačom stvarajući finu pjenu. Cijeli proces traje cca 5-6 minuta da se jaja dovoljno skuhaju. Prelijte pjenicu preko pripremljenih palačinki.