Evo još malo azijske kuhinje na ovim stranicama… Kombinacija piletine s limunskom travom i đumbirom… Posluženo uz kuhanu rižu… Dobar tek 🙂


Piletina s limunskom travom i đumbirom
Priprema
10 mins
Kuhanje
30 mins
Spremno za
40 mins
 

Kombinacija piletine s limunskom travom i đumbirom

Slijed: Glavna jela
Kuhinja: Azijska
Porcija: 4 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 300 gr pilećeg filea
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 žlice oyster sosa umak od kamenica
  • 1 žlica gustina
  • 1 stabljika limunske trave ili 1 žličica mljevene
  • 1 palac đumbira ili 1 žličica mljevenog
  • malo ulja
  • mladi luk
Postupak
  1. Piletinu narežite na komadiće veličine zalogaja pa stavite marinirati u mješavinu soja sosa, oyster sosa i gustina (škroba)
  2. U blago zasoljenu vodu stavite kuhati rižu. Obično joj treba oko 15-20 minuta, ali pogledajte upute na pakiranju kako ne biste pogriješili
  3. Ukoliko koristite svježu limusku travu, dobro ju nekoliko puta "izmlatite" tupom stranom noža kako bi tijekom pripreme pustila što više svojih okusa. Ako koristite mljevenu limunsku travu kao začin, sve vam je već spremno 🙂
  4. Đumbir ogulite i naribajte. U wok na malo ulja stavite limunsku travu i đumbir i pržite 2-3 minute.
  5. Dodajte piletinu zajedno sa umakom u kojem se marinirala i pržite 10-ak minuta dok ne bude gotova. Na kraju izvadite limunsku travu (ako ste koristili svježu).
  6. Poslužite s kuhanom rižom i sve posipajte sjeckanim mladim lukom.