Al sam gladan, al sam gladan… mmmmm, njam njam…

Kad god mi netko spomene paštetu, sjetim se ove reklame iz ’80-ih… Te su paštete btw, meni bile izuzetno loše, al reklama je eto, u mojim mislima, nekako uspjela preživjeti sve ove godine…

pogačice s paštetom i svježim sirom

A sad par riječi o receptu, vjerojatno se čudite zašto se među sastojcima za ove pogačice našla i pašteta?… Ma naravno da ima bezbroj varijanti i bez nje, ali taj dodatak im daje neki poseban okus. Ne znam kako objasniti, mislim da ćete ih morati isprobati da bi shvatili o čemu vam govorim 😉

pogačice s paštetom i svježim sirom

Izrada je vrlo jednostavna, samo morate biti svjesni da ćete ih pojesti tek kroz nekih dva sata nakon što ste ih počeli pripremati, naime one moraju malo odstajati u frižideru…

pogačice s paštetom i svježim sirom


Pogačice s paštetom i svježim sirom
Priprema
15 mins
Kuhanje
15 mins
Spremno za
2 hrs
 

Ovim finim pogačicama pašteta daje jedan dodatan okus

Slijed: Kruh i peciva
Kuhinja: Domaća
Porcija: 30 pogačica
Autor: daliborce
Sastojci
Za tijesto:
  • 300 gr glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 150 gr maslaca sobne temperature
  • 150 gr paštete
  • 200 gr svježeg sira
  • 1 žličica soli
  • malo papra po želji
  • malo crvene paprike po želji
Za preljev i posip:
  • 1 žumanjak
  • malo soli
  • 1 žlica sezama
Postupak
  1. Maslac dobro razradite mikserom pa dodajte svježi sir, paštetu i začine.
  2. Dodajte brašno i kvasac pa mijesite (ili miksajte nastavkom za tijesta) dok ne dobijete kompaktno tijesto.
  3. Formirajte disk i stavite u frižider omotano plastičnom folijom na sat i pol do dva.
  4. Razvaljajte tijesto otprilike 1 cm debljine pa režite oblike po želji.
  5. Slažite ih u lim za pečenje, premažite žumanjkom pomiješanog s malo soli, posipajte sezamom i pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta.