Volim okus pohanog mesa i onu hrskavu koricu… Ali često mi se ne da prljati toliko suđa za pohanje… A kažu ljudi da baš i nije najzdravije… Pa inspiriran “pohanom” piletinom Donne Hay, odlučio sam napraviti nešto slično s finom bijelom ribom…


Pohani bakalar na drugačiji način
Priprema
10 mins
Kuhanje
15 mins
Spremno za
30 mins
 

Iz pećnice

Slijed: Glavna jela
Kuhinja: Mediteranska
Tagovi: bakalar, pohano, riba
Porcija: 4 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 400 gr filea bakalara (ili druge bijele ribe)
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol i papar
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica suhog peršinovog lista
  • 1/2 žličice kopra
  • 1 češanj češnjaka (protisnuti)
  • 5-6 krekera
  • maslinovo ulje
Postupak
  1. Lim za pečenje premazati s malo maslinovog ulja pa na njega slagati šnite bakalara (kožicom prema dolje)
  2. Krekere nadrobiti (ne mora biti najsitnije, može ostati i malo krupnijih komadića - bit će hrskavije) pa pomiješati s ostalim sastojcima. Dobivenu smjesu rasporediti po šnitama bakalara.
  3. Peći 15-ak minuta na 180°C.
  4. Poslužiti možete s pečenim krumpirom ili povrćem na maslacu ili…