Albanska piletina s orasima (Pulë me arra)

2016-06-19
albanska piletina s orasima 1
  • Porcija : 2
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 30m

Ovo jelo se u Albaniji priprema na nekoliko različitih načina, a ovdje je verzija koja se meni najviše svidjela (i nakon što sam ju pripremio definitivno mislim da nisam pogriješio). Osim s piletinom, može se pripremiti s drugim vrstama mesa (teletina, zečetina, divljač), a tada se naziva Gjellë me arra (jelo s orasima). Ju bëftë mirë (dobar tek)! ;)

Sastojci

  • 400 gr pilećeg filea (prsa ili još bolje otkošteni batak ili zabatak)
  • malo ulja
  • oko 100 gr maslaca
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 1 žumanjak
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice mljevenih ili sitno sjeckanih oraha
  • sol, papar
  • 2-3 dcl pilećeg temeljca

Postupak

Korak1

Meso narežite na komadiće veličine zalogaja, posolite i popaprite pa ih popržite na malo ulja dok ne dobiju boju. Smanjite vatru i poklopljeno pustite da se krčka 10-ak minuta, dok ne bude mekano, ali pečeno.

Korak2

Za to vrijeme u drugoj posudi rastopite pola količine (50 gr) maslaca pa dodajte brašno. Pržite ga dok lagano ne požuti pa pomalo ulijte pileći temeljac (miješajte da nemate grudice).

Korak3

Maknite s vatre pa umiješajte ostatak maslaca, orahe, protisnuti češnjak, meso i žumanjak. Sve dobro pomiješajte minutu-dvije i poslužite s krumpirom ili rižom.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.054

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak